j.lindeberg - internship business controller 

 
mikael.jpg

"Vi gillar att jobba med drivna och engagerade personer direkt från universiteten"

Mikael janerås, Global sales director, j.lindeberg

Vi valde att jobba med Talent Eye då vi gillar att jobba med drivna och engagerade personer direkt från universiteten. Samtidigt som vi får den kompetensförsörjning vi behöver, hjälper vi någon ut i arbetslivet vilket är en idé jag gillar.

Samarbetet med Talent Eye var väldigt positivt. De lyssnade på oss och agerade adaptivt utifrån våra önskemål och behov. Anna var en bra match mot oss och hon kom snabbt in i företaget och uppdraget. Det är ju alltid svårt att komma in som junior, men Anna gjorde det väldigt bra. Hon var extremt slipad teoretiskt.

Vår ambition är alltid att skapa långsiktiga relationer, så vi ser fram emot att hålla kontakten även med Anna. Men jag skulle även rekommendera Talent Eye om man behöver hitta en duktig person på en gång för ett kortare konsultuppdrag. De är duktiga på att hitta bra kompetenser och rätt profiler. Och det går snabbt från initiering till student på plats.

Att träffa drivna personer redan under studietiden är ett bra sätt för oss att bygga vårt varumärke på skolorna. Jag ser det som en vinst för både studenter och oss. Vi kan utveckla framtidens entreprenörer samtidigt som vi får stor nytta av kompetenta och eventuellt framtida medarbetare.

 

Anna leijon, industriell ekonomi kth (examen 2017)

Jag fick agera spindeln i nätet mellan olika avdelningar och management, vilket var roligt och utmanande. Uppdragets var till hälften operativt och hälften projektbaserat. Det operativa innebar rapportering, planering och optimering för sälj- och produktionsprocesser, medan det projektbaserade innefattande övergripande strategifrågor. 

När jag jobbar deltid och rapporterar mina timmar tycker jag att det känns extra viktigt att leverera när jag är på plats. Det gör att jag fokuserar väldigt mycket på mina arbetsuppgifter. Mina kollegor på J.Lindeberg såg dock till att jag tog tillvara på jobbet utöver arbetet, till exempel genom skidresan till Åre, teambuilding, yoga och AW:s. Tidigare har jag underskattat de positiva effekterna av teambuilding och hur det kan effektivisera arbetet. Det är något jag kommer att ta med mig framöver.

Min mest värdefulla lärdom efter uppdraget är dels erfarenheten av retail-branschen och dels erfarenheten av att jobba med problemformulering, avgränsning, planering och leverans på projektbasis. Det var kul och lärorikt att få vara drivande i alla faserna av ett projekt!

Jag hade redan sen tidigare en bra bild av Talent Eye, men nu är den ännu bättre. Särskilt den familjära känslan är något jag tar med mig. Intervjuprocesser kan annars vara ganska stela, men här var den avslappnad och ändå konkret.

Jag har fortfarande kontakt med kollegorna på J.Lindeberg. Det känns som att vi kommer att fortsätta stöta på varandra både privat och i karriären framöver.

"Mina kollegor på J.Lindeberg såg till att jag tog tillvara på jobbet utöver arbetet, till exempel genom skidresan till Åre, teambuilding, yoga och AW:s"

Anna_Leijon.jpg