quesada kapitalförvaltning - cfo

 
Per_Molin.png

"Talent Eye har varit en bra samarbetspartner för oss. de är lyhörda, rappa och har tagit en del egna initiativ kring hur det kan se ut vilket jag uppskattar."

Per molin, CeO. quesada

Vi lever just nu i värld som håller på att ställa om, jag skulle nästan vilja kalla det för ett paradigmskifte. Det är därför viktigt för oss att rekrytera personer som är förändringsbenägna, förstår ny teknik och förstår vart världen är på väg, så att vi kan ligga steget före i den här förändringen. Jag tror att unga, begåvade personer direkt från högskolorna kan bidra med mycket.

Talent Eye har varit en bra samarbetspartner för oss. De är lyhörda, rappa och har tagit en del egna initiativ kring hur det kan se ut vilket jag uppskattar.

Efter årsskiftet var vi i en situation där vi behövde rekrytera en ny ekonomichef eftersom vår dåvarande ekonomichef delades mellan oss på Quesada och moderbolaget Varenne. Vi ville hitta någon som är fingerfärdig med teknik och ett starkt intresse för mer än bara daglig redovisning, någon som vill vara med och utveckla Quesada långsiktigt. Någon med en stark drivkraft som vill visa framfötterna. Vi ville ta in någon yngre, och situationen gjorde att vi hade resurserna för att lära upp en junior. Detta i kombination med att vi kunde ta in någon per timme via Talent Eye var avgörande för att vi vågade satsa. Detta mynnade ut i en CFO-traineetjänst och att vi, genom Talent Eye, fick in Olle.

Olle har alla de kvaliteter vi letar efter. Han bidrar på alla sätt till att utveckla bolaget. Han är målmedveten, nyfiken, engagerad och kräver att få vara involverad, han kan inte hållas på sparlåga. Han är initiativrik och har samtidigt stor integritet - något jag verkligen värdesätter hos en ekonomichef. Nu har Olle tillträtt som CFO. Hans roll innebär både att vara ekonomichef och vara engagerad i utvecklingsprojekt.

Klart att jag rekommenderar Talent Eye. För oss som befinner oss i en ompositionering och ett generationsskifte passar Talent Eye bra. Utmaningen för oss nu är att fortsätta utmana de unga talangerna så att vi får behålla dem i bolaget.

 

olle henning. cfo. quesada

Handelshögskolan i Stockholm, examen 2016

Det gick snabbt från vad uppdraget till en början var, en traineetjänst, till att bli vad det är idag, en tjänst som CFO. Quesada såg en kommande omorganisering där ekonomifunktionen var under förändring. Vår VD, Per, valde att testa att ta in en ung person och började därmed utformningen av en ny roll. Lyckligtvis var det jag som fick möjlighet att visa min förmåga. Jag var trainee i knappt två månader innan jag fick erbjudande om fast tjänst, ett erbjudande som var för bra för att tacka nej till! Idag har jag en roll som kombinerar affärsutveckling och ekonomiansvar. Jag trivs extremt bra i min roll som CFO, dess nya rollanpassning och med Quesada som arbetsgivare.

Jag kastades in i rollen från dag ett vilket var stimulerande på ett flertal nivåer. Jag är extremt glad att på egen hand fått bevisa att ålder inte bestämmer ens konkurrenskraft utan att jag som nyexaminerad är klart slagkraftig med betydligt mer seniora personer. Jag har fått många insikter och ett helt klart stärkt självförtroende i många arbetslivssituationer! Det har gett mig en trygghet i att vara junior i en senior roll. Många bolag tenderar att hålla fast vid äldre i seniora roller istället för att våga testa nytt. Jag är därför både stolt och imponerad av Quesada som gjort denna satsning.

Jag hade inte funderat på att jobba inom kapitalförvaltning innan. Branschen kändes till och med lite avskräckande. Däremot lockade rollen som innebar en kombination av ledning och affärsutveckling. Quesada har helt klart förändrat min bild på branschen, genom att visa att det finns aktörer som vill förändra. Jag är övertygad om att stora förändringar kommer drabba branschen som är förhållandevis stagnerad. Att då få vara delaktig i ett fantastiskt företag som tänker nytt och erbjuder intressanta lösningar för intressanta personer. Jag får nu i högsta grad vara med på Quesadas fortsatta resa mot att sätta en ny standard i branschen. Allt detta tillsammans med min fantastiska kollegor och vår extremt kompetent VD, Per.   

Det ska definitivt bli kul att fortsätta hålla kontakten med Talent Eye. Jag är väldigt tacksam för dess fingertoppskänsla vad gäller att göra bra matchningar. Jag hoppas att jag och Talent Eye kommer fortsätta följa varandras vägar under en långt tid framöver.

"jag är extremt glad att på egen hand fått bevisa att ålder inte bestämmer ens konkurrenskraft utan att jag som nyexaminerad är klart slagkraftig med betydligt mer seniora personer."

olle_henning.png
 
 

Trött på att läsa och sugen på att hitta din nästa topptalang?