Epidemic Sound - full stack developer internship

 
per-anders.jpg

"I MIN VÄRLD ÄR TALENT EYE DET ENDA REKRYTERINGSBOLAG SOM KONSEKVENT LEVERERAR BRA KANDIDATER."

per-anders legeryd, cto, epidemic sound

När vi ska rekrytera letar vi alltid efter potential, snarare än erfarenhet, och potential är något som Agnes har massor av. Det kan såklart vara svårt att jobba i team med heltidare när man själv jobbar deltid, men Agnes hanterade det galant. Agnes var generellt ett jättebra tillskott till teamet, både socialt och kompetensmässigt. Det var fantastiskt roligt att ha henne som kollega.

Samarbetet och processen gick bokstavligen bättre än förväntat; vi hade egentligen bara två platser till våra internship men vi fick träffa tre toppkandidater så vi beslutade oss för att ta in alla tre. Dessutom anställde vi två personer via Talent Eye i fjol. Vi har haft otroligt bra utfall genom Talent Eye. Detta är inget vanligt för oss när vi använder rekryteringsföretag, vi underkänner ofta kandidater och anställer kanske 1/10 som presenteras för oss. I min värld är Talent Eye är det enda rekryteringsbolag som konsekvent levererar bra kandidater.

Agnes projekt hade till syfte att förstå vilken och hur mycket av vår musik olika videoproduktioner använder, genom att generera något mätbart ur ett specifikt filformat, så kallade EDL-filer. Då standarden för EDL-filer är rätt dålig innebar det en stor teknisk utmaning. Det stora som Agnes fick bena ut var exakt hur de olika programmen beter sig vid exportering till EDL. Agnes är förmodligen en av världens ledande EDL-experter just nu!

Vi vill såklart behålla kontakten med Agnes framöver för hon är en riktig stjärna!

 

agnes åman, datateknik kth (examen 2018)

Projektet på Epidemic Sound var fantastiskt kul och jag lärde mig oerhört mycket. Det här är första gången som jag har drivit ett eget projekt av det här slaget och det var verkligen utvecklande. På KTH får man ju oftast uppgifter som redan innan är tydligt definierade och det ställs oftast inte så höga krav på självständighet. I detta projekt fick jag på egen hand komma fram till hur tjänsten skulle utvecklas, även om det så klart fanns personer där för att guida mig.

Jag skulle absolut säga att det var ett svårt projekt, men inte för svårt. Det var kul att det var utmanande! Det fanns väldigt lite information att hitta på internet och i princip fick jag testa mig fram för att lista ut hur allting fungerade. Det jag tar med mig mest från uppdraget är vilka utmaningar det innebär att driva ett lite större projekt. Bland annat så fick jag verkligen träna mig i att på ett grundligt sätt testa min egen kod och fick även inse hur svårt det kan vara att göra det bra.

Min bild av Epidemic Sound före mitt internship var helt blank. Jag hade inte hört om företaget före min kontakt med Talent Eye men efter att jag varit där på första intervju tyckte jag att företaget verkade väldigt häftigt. Epidemic Sound är ett väldigt coolt företag och inte alls som andra jag varit i kontakt med. En av de häftigaste sakerna var att det fanns anställda med så många vitt skilda arbetsuppgifter, allt från musiker till jurister och utvecklare. Jag träffade många unga, smarta och kreativa personer som det verkligen var kul att jobba tillsammans med.

Jag upplevde kontakten med Talent Eye som en stor trygghet som fanns med hela tiden, både genom anställningsprocessen och under själva internshipet. De fanns alltid med i bakgrunden och kollade så att allt gick bra. Sen så hade jag ju aldrig kommit i kontakt med Epidemic om det inte hade varit för Talent Eye!

"Jag träffade många unga, smarta och kreativa personer som det verkligen var kul att jobba tillsammans med."

Agnes_Aman.jpg

quesada kapitalförvaltning-  cfo

 
Per_Molin.png

"Talent Eye har varit en bra samarbetspartner för oss. de är lyhörda, rappa och har tagit en del egna initiativ kring hur det kan se ut vilket jag uppskattar."

Per molin, CeO. quesada

Vi lever just nu i värld som håller på att ställa om, jag skulle nästan vilja kalla det för ett paradigmskifte. Det är därför viktigt för oss att rekrytera personer som är förändringsbenägna, förstår ny teknik och förstår vart världen är på väg, så att vi kan ligga steget före i den här förändringen. Jag tror att unga, begåvade personer direkt från högskolorna kan bidra med mycket.

Talent Eye har varit en bra samarbetspartner för oss. De är lyhörda, rappa och har tagit en del egna initiativ kring hur det kan se ut vilket jag uppskattar.

Efter årsskiftet var vi i en situation där vi behövde rekrytera en ny ekonomichef eftersom vår dåvarande ekonomichef delades mellan oss på Quesada och moderbolaget Varenne. Vi ville hitta någon som är fingerfärdig med teknik och ett starkt intresse för mer än bara daglig redovisning, någon som vill vara med och utveckla Quesada långsiktigt. Någon med en stark drivkraft som vill visa framfötterna. Vi ville ta in någon yngre, och situationen gjorde att vi hade resurserna för att lära upp en junior. Detta i kombination med att vi kunde ta in någon per timme via Talent Eye var avgörande för att vi vågade satsa. Detta mynnade ut i en CFO-traineetjänst och att vi, genom Talent Eye, fick in Olle.

Olle har alla de kvaliteter vi letar efter. Han bidrar på alla sätt till att utveckla bolaget. Han är målmedveten, nyfiken, engagerad och kräver att få vara involverad, han kan inte hållas på sparlåga. Han är initiativrik och har samtidigt stor integritet - något jag verkligen värdesätter hos en ekonomichef. Nu har Olle tillträtt som CFO. Hans roll innebär både att vara ekonomichef och vara engagerad i utvecklingsprojekt.

Klart att jag rekommenderar Talent Eye. För oss som befinner oss i en ompositionering och ett generationsskifte passar Talent Eye bra. Utmaningen för oss nu är att fortsätta utmana de unga talangerna så att vi får behålla dem i bolaget.

 

olle henning. cfo. quesada

Handelshögskolan i Stockholm, examen 2016

Det gick snabbt från vad uppdraget till en början var, en traineetjänst, till att bli vad det är idag, en tjänst som CFO. Quesada såg en kommande omorganisering där ekonomifunktionen var under förändring. Vår VD, Per, valde att testa att ta in en ung person och började därmed utformningen av en ny roll. Lyckligtvis var det jag som fick möjlighet att visa min förmåga. Jag var trainee i knappt två månader innan jag fick erbjudande om fast tjänst, ett erbjudande som var för bra för att tacka nej till! Idag har jag en roll som kombinerar affärsutveckling och ekonomiansvar. Jag trivs extremt bra i min roll som CFO, dess nya rollanpassning och med Quesada som arbetsgivare.

Jag kastades in i rollen från dag ett vilket var stimulerande på ett flertal nivåer. Jag är extremt glad att på egen hand fått bevisa att ålder inte bestämmer ens konkurrenskraft utan att jag som nyexaminerad är klart slagkraftig med betydligt mer seniora personer. Jag har fått många insikter och ett helt klart stärkt självförtroende i många arbetslivssituationer! Det har gett mig en trygghet i att vara junior i en senior roll. Många bolag tenderar att hålla fast vid äldre i seniora roller istället för att våga testa nytt. Jag är därför både stolt och imponerad av Quesada som gjort denna satsning.

Jag hade inte funderat på att jobba inom kapitalförvaltning innan. Branschen kändes till och med lite avskräckande. Däremot lockade rollen som innebar en kombination av ledning och affärsutveckling. Quesada har helt klart förändrat min bild på branschen, genom att visa att det finns aktörer som vill förändra. Jag är övertygad om att stora förändringar kommer drabba branschen som är förhållandevis stagnerad. Att då få vara delaktig i ett fantastiskt företag som tänker nytt och erbjuder intressanta lösningar för intressanta personer. Jag får nu i högsta grad vara med på Quesadas fortsatta resa mot att sätta en ny standard i branschen. Allt detta tillsammans med min fantastiska kollegor och vår extremt kompetent VD, Per.   

Det ska definitivt bli kul att fortsätta hålla kontakten med Talent Eye. Jag är väldigt tacksam för dess fingertoppskänsla vad gäller att göra bra matchningar. Jag hoppas att jag och Talent Eye kommer fortsätta följa varandras vägar under en långt tid framöver.

"jag är extremt glad att på egen hand fått bevisa att ålder inte bestämmer ens konkurrenskraft utan att jag som nyexaminerad är klart slagkraftig med betydligt mer seniora personer."

olle_henning.png

j.lindeberg - internship business controller 

 
mikael.jpg

"Vi gillar att jobba med drivna och engagerade personer direkt från universiteten"

Mikael janerås, Global sales director, j.lindeberg

Vi valde att jobba med Talent Eye då vi gillar att jobba med drivna och engagerade personer direkt från universiteten. Samtidigt som vi får den kompetensförsörjning vi behöver, hjälper vi någon ut i arbetslivet vilket är en idé jag gillar.

Samarbetet med Talent Eye var väldigt positivt. De lyssnade på oss och agerade adaptivt utifrån våra önskemål och behov. Anna var en bra match mot oss och hon kom snabbt in i företaget och uppdraget. Det är ju alltid svårt att komma in som junior, men Anna gjorde det väldigt bra. Hon var extremt slipad teoretiskt.

Vår ambition är alltid att skapa långsiktiga relationer, så vi ser fram emot att hålla kontakten även med Anna. Men jag skulle även rekommendera Talent Eye om man behöver hitta en duktig person på en gång för ett kortare konsultuppdrag. De är duktiga på att hitta bra kompetenser och rätt profiler. Och det går snabbt från initiering till student på plats.

Att träffa drivna personer redan under studietiden är ett bra sätt för oss att bygga vårt varumärke på skolorna. Jag ser det som en vinst för både studenter och oss. Vi kan utveckla framtidens entreprenörer samtidigt som vi får stor nytta av kompetenta och eventuellt framtida medarbetare.

 

Anna leijon, industriell ekonomi kth (examen 2017)

Jag fick agera spindeln i nätet mellan olika avdelningar och management, vilket var roligt och utmanande. Uppdragets var till hälften operativt och hälften projektbaserat. Det operativa innebar rapportering, planering och optimering för sälj- och produktionsprocesser, medan det projektbaserade innefattande övergripande strategifrågor. 

När jag jobbar deltid och rapporterar mina timmar tycker jag att det känns extra viktigt att leverera när jag är på plats. Det gör att jag fokuserar väldigt mycket på mina arbetsuppgifter. Mina kollegor på J.Lindeberg såg dock till att jag tog tillvara på jobbet utöver arbetet, till exempel genom skidresan till Åre, teambuilding, yoga och AW:s. Tidigare har jag underskattat de positiva effekterna av teambuilding och hur det kan effektivisera arbetet. Det är något jag kommer att ta med mig framöver.

Min mest värdefulla lärdom efter uppdraget är dels erfarenheten av retail-branschen och dels erfarenheten av att jobba med problemformulering, avgränsning, planering och leverans på projektbasis. Det var kul och lärorikt att få vara drivande i alla faserna av ett projekt!

Jag hade redan sen tidigare en bra bild av Talent Eye, men nu är den ännu bättre. Särskilt den familjära känslan är något jag tar med mig. Intervjuprocesser kan annars vara ganska stela, men här var den avslappnad och ändå konkret.

Jag har fortfarande kontakt med kollegorna på J.Lindeberg. Det känns som att vi kommer att fortsätta stöta på varandra både privat och i karriären framöver.

"Mina kollegor på J.Lindeberg såg till att jag tog tillvara på jobbet utöver arbetet, till exempel genom skidresan till Åre, teambuilding, yoga och AW:s"

Anna_Leijon.jpg

Vill du också jobba med topptalanger?